Virtual Konoha

Autoři: Yamashita, Tenshi, Toshi
Založeno: 6. listopadu 2011
Play-by: shoutboard BB
Anotace: Hra ze světa známého japonského seriálu a mangy Naruto se odehrává v Listové vesnici, ale i na mnoha dalších místech. Místech plných ninjů.

První dojmy & přehlednost
Průměrný, ale pěkně přehledný design by nedostal jedinou výtku, nebýt občasných překlepů. Dávejte si na ně pozor, hru tím přezentujete v horším světle. Plusem je přehlednost, horizontální menu a následný pravý sloupec ukazují, že i na webnodu se dá vytvořit slušný skin.
Chybí úvod. Někomu možná přijde přirozené, že přijde a ihned chápe, ale ani ve FAQ se nedočtu, odkud námět pochází, kdo původní svět stvořil nebo co je vlastně cílem hry vyjma postupu v levelech.
První dojem je tudíž velmi rozporuplný.

Téma & originalita
RPG na náměty Naruta jsou docela časté a velmi často záleží na tom, jak se pojmou. Virtual Konoha je jednou z těch her, které vše přebírají. Je to hra založená na číslech a ustálených místech, skupinách i hodnostech. Originálitou tedy zrovna nedýchá, ale téma by pro neznalce fenoménu mohlo být zajímavé a neobvyklé.

Aktivita & motivace
Na hráče se nekladou přílišné nároky, takže zkušenější hráč se po příchodu může zděsit a rychle ztratit chuť. Příspěvky jsou na různých úrovních. Tahounem jsou pravděpodobně mise a možnosti přidávat se k různým skupinám. Protože jsou ale důležité číselné údaje, texty často postrádá kvalitu. Základní motivaci tedy najdeme, ale aktivita se na ní nemusí nutně odrazit už jen proto, že jde “stále o totéž”. Za nejzajímavější v tomto případě považuji společenský život ninjů ve vesnici a jejím okolí, a i ten spočívá na bedrech a fantazii hráčů. V zájmu motivace i originality doporučuji přimyslet i něco vlastního. Kopírákových her bez špetky vlastních ingrediencí jsou spousty a právě kvůli jejich počtu na nich v závěru není nic přitažlivého.

Bylo nebylo…
Logicky jste ninjou, všichni ovšem začínají v nízkém věku, proto je třeba umět se vžít do role dítěte nebo puberťáka. Poté jste spolu s ostatními ninji vysíláni na mise různé obtížnosti. Sbíráte zkušenosti a navyšujete si dovednosti.

Ortel

Jak už bylo řečeno, pokud se Virtual Konoha pokusí být originálnější, mohlo by se to odrazit v její oblíbenosti, ale her zaměřených na ninji je skutečně mnoho. Bude těžké prorazit. V zájmu přehlednosti doporučuji přidat alespoň řádný úvodník a více článků o tomto světě, jinak budete nuceni sbírat hráče jen mezi fanoušky, ačkoli i neznalci by si možná rádi zahráli nebo pro ně nezvyklého.

Hodnocení hráčů
[Celkem: 0 Průměr: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post comment