Svet WarFor-u

[Svet WarFor-u] | Leonardo Vendo Chanzi | od 26. 3. 2010 | Chat

Moderní svět a magie, právě ty se protínají ve WarForu, originálním světě tří Všemohoucích…

První dojmy & přehlednost

První dojmy jsou výborné. WarFor je postaven úplně stejně jako známá RPG Hocz, což možná sice ubírá na osobité originalitě, na druhou stranu je to osvědčený systém, který je velice přehledný. Není tu nic rušivého, odvádějící pozornost nezamýšleným směrem. WarForaopak nabízí širokou škálu možností, od měny k částečně automatizovaným místnostem. Velmi příjemným překvapením je převaha Slováků. Sice se nemohu označit za znalce na poli slovenských online textovek, ale i tak mě to velmi zaujalo. Češi se samozřejmě nemají čeho bát. Ačkoli se mění loga, skin působí po čase trochu tísnivě – možná jsem to přehlédla, ale možnost více skinů (světlých i tmavých) a jejích měnění by možná WarForu ještě přidala na kráse.

Téma & originalita

Tady narážím na první věc, která se mi nelíbí. WarFor se označuje za originální svět, jenže proč se tedy hned na několika místech odvoládá na J. Rowlingovou a Harryho Pottera? I úvod je psán dost zvláštně – jsem si dost jistá, že slovenština před koncovky nepokládá pomlčku. Celé to pak působí dojmem, že úvod je psán pro vyhledávače, ne pro hráče!
Tematicky jde o velké možnosti, u nichž záleží na momentálních “událostech”. To je velké plus, svět tím není příliš omezený. I názvy herních míst se mi zamlouvají, nejsou okoukané. Je znát, že autoři si dávají záležet a svět mají poměrně velice slušně promyšlený.

Aktivita & motivace

Protože WarFor má co nabídnout, o hráče se nemusí přetahovat. Motivace tu je, a proto i aktivita, o tom není pochyb. Velmi lákavý jsou funkce, možnost sbírání zlatých a diamantů, spojené samozřejmě s nákupy. Zkrátka opět identický systém s Hocz. Nyní bez ohledu na originalitu mohu prohlásit, že to je dobrá předloha, částecná automace a zároveň živé hraní jsou velmi atraktivní.

Bylo nebylo…

Na začátku jste učněm, následně se šplháte díky aktivitě a štěstí po společenské žebříčku výš a výš. Pak se můžeš stát třeba zaměstnancem. S každou “levelem” máš více pravomocí a průběžně tě samozřejmě čeká účast ve spoustě soutěží, společenské dění a samozřejmě akademie se svými nástrahami i legráckami. Hra není očividně určena k násilnější akci, jednoduše jde o zábavu a přátele.

Ortel

Promyšlená a fungující hra s bezpochyby pílivými administrátory. Droboučké mušky se tu a tam najdou. Rozhodně považuji za důstojnější přestat se odvolávat na paní Rowlingovou a Harryho Pottera, pokud se skutečně považuje WarFor za originální. Zcela jistě jde ale o skvělé RPG! Jen krůček do skvělého!

Dobré RPG

Hodnocení hráčů
[Celkem: 0 Průměr: 0]