Dark World

[DARKWORLD-RP.blog.cz] | Terry Al McCartney | od 1. 2. 2013 | Forum

Procházím se po sídle, kromě zvuků svých bot slyším jen tiché kroky Doggenů pohybujících se po sídle. Všichni pravděpodobně ještě spí nebo se baví v Doupěti. Jsem upír, ale po mém domě a městě se pohybuje spousta jiné havěti… Takhle nějak bych mohl začít vyprávět o svém životě, ale bohužel to takhle jednoduché není. Hádes, nebo také Omega jak si rád říká, začíná shromažďovat svou nově nabytou armádu Bezduchých. Pouze já a zvědové, kteří mi denně přinášejí nové zprávy o tom víme. Moji přátelé zatím pouze cítí nebezpečí a já se obávám, že je nás stále málo abychom tuhle konečnou bitvu mohli vyhrát..
Jmenuji se Styx a tímto svolávám veškeré démony, vlkodlaky, upíry, ale i lidi nebo třeba jezerní panny a víly, aby se ke mě přidali a jednou pro vždy uvrhli Háda zpátky do podsvětí, kam patří!

První dojmy & přehlednost

Blog je skutečně působivý po vizuální stránce. Za dlouhou dobu, co čeká na hodnocení, se příliš nezměnil, avšak o to typičtější image si udržel. Nevtíravé, zelenočerné barvy protíná do očí bodající červená, která mi přijde rušivá u nápadného podpisu autora designu. Rozvržení i velikost a kompozice jsou sympatické, poutavé.  Osoba se spojenými prsty zaujme na první pohled a vyvažuje textovou část vpravo.
Sloupek je bohužel nepříjemně dlouhý kvůli seznamu postav a reklamám. Kontakty na admin team jsou na můj vkus možná zbytečně vysoko a na očích oproti navigaci, která je ovšem stručná a přehledná, což oceňuji.
Odkazy na registraci, hru i chat jsou hned nahoře a na očích. Právě u registrace najde nováček dostatek informací, aby se dokázal zorientovat, takže toto je vyřešeno přehledně. Přehlednosti napomáhá jistě i facebooková stránka s novými událostmi.

Téma & originalita

Téma zní velmi neotřele, zasazení do prostředí v Jižní Americe se často nevidí. Bohužel se totéž nedá říci o rasách. Na výběr máte některé až příliš typické, ale stále oblíbené, ovšem vyvažuje je i několik ras velmi zajímavých (yuki, ghúl). Je škoda, že autoři nevyužívají více možností, které nabízí právě Jižní Amerika jako jedinečné, upíři i vlkodlaci jsou dnes pomalu v každé druhé hře, ale proti gustu žádný dišputát.
Veliká chvála ale padá na zpracování článků v navigaci. Celkově vychází Dark World s námětem s kladným nábojem.

Aktivita & motivace

Aktivita je ukázková, na blogu je pravidelně mnoho nových článků a hráči na foru píší aktivně dlouhé, kvalitní příspěvky. Konají se zkoušky, aace, píší se novinky. Je vidět, že žánrové zasazení si zde našlo své oddané fanoušky, nemám co vytknout. Na chatu je v době tohoto hodnocení doslova “narváno”.

Bylo nebylo…

Starobylé městečko kdesi v Jižní Americe, víc než 300 let legend… některé z nich jsou žijící. Vyberte si jednu z četných ras a zapojte se do této nevšední společnosti, která dovede žít svůj život překvapivě obyčejně i neobyčejně překvapivě. Můžete se stát třeba i striptérem (hra může obsahovat krev, násilí a sex), založit si ve městě vlastní obchod a seznámit se s ostatními podivnými bytostmi…

Ortel

Velmi pozoruhodný počin, který bude jistě vyhovovat především hráčům lehce nad průměrem, kteří rádi píšou víc než pár řádků. Pokud vás chytí zasazení Dark World do jeho prostředí, už se nepustíte. Admini se o hru starají ukázkově a jsou vstřícní. RPG čekalo poměrně dlouho na hodnocení a musím říci, že zatímco jiná RPG se vytratí a už ani nebývá pak co hodnotit, Dark World nejenže vydržel dlouho aktivní, ale také kvalitní, a proto mohu s čistým svědomím udělit stužku za skutečně Skvělé RPG.

Skvělé RPG

Hodnocení hráčů
[Celkem: 2 Průměr: 4.5]

6 Responses

  1. Web stránka má poslední přidaný příspěvek 3. června 2017 a ani fórum zrovna nekypí přidanými posty. Aktivita od adminů žádná ani nějaké prohlášení.. Prostě nic. Píše se mi to těžko, ale Dark World se už zřejmě odebral na hřbitov tRPG.

  2. Díky :)
    můžu na vás dostat nějakej mejl? Ať tu zbytečně nespamuju komenty, když se budu chtít na něco zeptat :)

  3. Styx: Máš tedy tímto zpřístupněné týmové možnosti, stačí se přihlásit a v menu najdeš snad vše, co by tě mohlo zajímat.

  4. Díky moc!
    Ještě mam dotaz. Docela by mě bavilo pomoc vám s webem, případně s hodnocením ostatních rp her nebo něco na co zrovna nemáte čas. Kdyby byla možnost dejte mi prosim vědět kam se zapsat nebo na koho se obrátit.
    Díky
    S.

  5. Hra/příběh se odehrává na forum ne na chatu ;) ale jinak díky za vložení reklamy :)