Felix Felicis!

[FELIXFELICIS.hys.cz] | Archibald a Marjorie | od 1. 8. 2012 | Forum

Bradavice se otevírají pro nové studenty, tentokrát v minulosti.

První dojmy & přehlednost

Felix Felicis působí ne chudě, ale zdaleka ani přeplácaně. Trojice hlavních barev mě donutila na chvíli přemýšlet, jestli červená značí vítězství Nebelvíru ve školním poháru, ale brzy mi došlo, jak dobře jsou barvy volené z pohledu doby, kdy se RPG odehrává. Označila bych je slovem “retro”, ale o neutrálnosti je v případě her na téma Harryho Pottera záhodno pozdržet se zmiňovat, neboť každá barva má své zastoupení a snad kromě základové šedé je velmi těžké vymyslet paletu, která by neprotěžovala nějakou kolej. Díky uspořádání působí Felix Felicis přehledně, všechny otázky, které mě napadly, jsem dokázala rychle dohledat. Přehlednosti bych tedy nic nevytkla.
Na facebookové stránce hry toho moc není, ale web poskytuje oznámení o nadcházejících událostech a informuje dostatečně bohatě.

Téma & originalita

Harry Potter. Jako bychom ho tu neviděli už tisíckrát na mnoho variant, ale ve výsledku je to vždy totéž. Jestliže vás zachvátila skepse, směle ji odložte. Většina bradavických škol se odehrává v budoucnosti po událostech knih a stojí na tom, že se stáváte studentem a musíte psát úkoly. Zde se Felix rozchází s ostatními hrami své “kategorie”. Výuka je nepovinná a klade se důraz především na hru a zábavu, kterou přináší, o čemž se přesvědčíte otevřením prvního herního místa, na které natrefíte. Odehrává se v 70. letech, tedy před událostmi knih. Námět je tedy osvěžen a navíc velmi chytře promyšlen.

Aktivita & motivace

Aktivita mne příjemně překvapila. Není tu tolik hráčů jako v jiných úspěšných školách, jejichž jména kolují po internetu jako veliký pojem, ale to plně nahrazuje přátelská atmosféra. Můžete komunikovat na chatu v postranním sloupku. Cíly se liší, obecně se však dá říci, že ze z prvního ročníku máte probojovat do sedmého, navzdory všem protivným a nepřejícným učitelům. Profesoři mají zase za úkol přežít řádění svých studentů. Chápu to tak, že pokud máte zájem, můžete si zahrát rok za studenta sedmého ročníku a poté se stát profesorem, abyste nepřišli o studentský život, což je další maličkost, jíž se Felix Felicis liší. U většiny her musíte striktně postupovat od prvního ročníku, ale kolik hráčů zvládne skutečně trpělivě hrát jedenáctileté děti? Také tu existují famfrpálové týmy rozhodované kostkami.

Bylo nebylo…

Stáváte se studentem prvního ročníku v Bradavicích. Pokud máte čas a chuť, chodíte po hodinách a sbíráte body pro svou kolej. Pokud čas ani chuť nemáte, můžete jen vést se svými spolužáky konverzaci. Je možné stát se profesorem nebo praktikantem. Školní rok je proložen několika akcemi jako je vánoční ples nebo mistrovství famfrpálu.

Ortel

Váhala jsem nad udělením ocenění ne proto, že by si je Felix Felicis nezasloužil, ale proto, že mám pocit, že jsem nahlédla jen pod pokličku a nabyla dojmu, že nemám právo v tomto případě jednoznačně určit, která ze stužek by Felix Felicis měla ozdobit. Felix Felicis  se mi moc líbí právě proto, že je vhodný i pro hráče, kteří nemohou sedět celý den u počítače, ačkoli záleží na vkusu a stylu hráče samotného, jak se na to podíváte vy. Z mého pohledu panuje nad Felix Felicis hlavně obdiv, že jde tak omleté téma stále pojmout nově a kvalitně. Úroveň hráčů je kvalitní. Bohužel jsem nenahlédla přímo na školní pozemky a chápu to tak, že studenti podnikají i výlety do Prasinek – ani zde nebudu blíže hodnotit a nechám to na vás, kdo se plánujete podívat Felix Felixis na zoubek zblízka.

Skvělé RPG

Hodnocení hráčů
[Celkem: 8 Průměr: 4.9]

11 Responses

  1. Jelikož se nám blíží další období registrací, dovolím si zase hodit malou reklamku. Stále aktivní hra plná milých lidí a s téměř nekonečnými možnostmi vývoje vašeho charakteru. Cokoliv nebudete vědět, máte tu chat, kde vám všichni ochotně pomůžou (případně se zde dá domluvit příbuznost s čistokrevnými rodinami, pokud byste chtěli postavu s modrou krví)…. Pročtěte si Londýn a sami usuďte, zda zkusíte štěstí. Brány Bradavic se otevřou už brzy, a my se na vás těšíme!
    Quinnís: Nevím, zda se smát, nebo plakat :D

  2. 1 2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post comment