Akademie Síly

[FORCEACADEMY.net] | Jordi Linx, MrTukan | od 20. 6. 2007 | Forum

Akademie Síly nabízí příležitost zahrát si za postavy ze sci-fi světa Star Wars.

První dojmy & přehlednost

Rozsáhlé forum věnované hře na námět Star Wars by mělo být doprovázené webem, ale ten je od podání přihlášky v rekonstrukci a nic v něm nenajdete. Přesuňme se tedy k samotnému foru. Galakticky tmavomodrá vypadá stejně nekonečná jako samotný vesmír, ale nebojte se, stačí se prokousat pravidly. Forum ttoiž slouží zároveň jako fanouškovská základna, kde si můžete popovídat o knihách, filmech a dalších tématech souvisejících se světem Star Wars, herní část je tím pádem třeba vystopovat, ale stále je to dostatečně přehlédné, abyste se neztratili. Vaše první zkouška Jedi!

Téma & originalita

Her na téma Star Wars samostatně moc nepřežívá, většinu z nich jsem viděla v doupatech. Akademie Síly pojímá snad celou časovou souslednost světa, nejsem však nijak skvělý znalec, proto mne omluvte, pokud vás v tomto mystifikuji. Akademii bych zařadila mezi hry, kde se budou jako doma cítit příznivci žánru sci-fi. Na rozdíl od Equilibria je však pojata vážněji. Její rozsah zajišťuje, že si jistě najdete to, co vás bude zajímat.

Aktivita & motivace

Na Akademii Síly to žije, je znát, že není nováčkem bojujícím ve vodách RPG, aby prorazila k hladině. Přicházíte proto do již stabilně ukotvené komunity. Akademie podniká své vlastní srazy, můžete se pokusit stát se hráčem měsíce i medorátorem roku. Každý hráč podstupuje různorodé a četné výcviky či mise, jak to ke světu Star Wars patří.

Bylo nebylo…

Můžete se stát rytířem Jedi, Sithem nebo vojákem. Moderátoři vedou vaše výcviky a mise a vy se stáváte silnějšími a postupujete po žebříčku vzhůru.

Ortel

Je znát, že Akademie má jasno v tom, o čem by v ní mělo jít. Zprvu odstrašující rozsah fora je jen zdánlivý, rychle se dá zorientovat. Pro sci-fisty a nadšence Star Wars to je to pravé hnízdo, kde trávit dlouhé večery.

Dobré RPG

Hodnocení hráčů
[Celkem: 0 Průměr: 0]

2 Responses

  1. V reakci na Lorda Inkvizitora:

    Uvědomuji si, že to možná bude znít jako obrana, ale byl bych rád, kdybys to pojal jako pokus o vysvětlení některých věcí, kterých ses dotkl.

    * Za nutností výcviku si stojím – není to jenom seznámení se světem, ale takové prvotní vytvoření vztahu hráče a modera, aby se poznali, zjistili své hranice a věděli kudy to vést. Je tam ještě mnohem víc faktorů, nicméně zkušený hráč si vyzkouší modera, zjistí co může očekávat a také o tom třeba modera informovat, nebo se dohodnout a zkusit jiného. I tom může být výcvik – navíc, všechny silné příběhy potřebují prolog

    * Čeština – věřím, že tak hrozné to zase nebylo, ale připouštím, že občas by se kurzy hodily. Nicméně – sežeň dostatek kvalitních moderátorů s odpovídajícím množstvím času, jazykovými schopnostmi atd.? Za ta léta jsem zjistil, že na stromech žel nerostou …

    * Chuligán – nejspíš tuším o koho jde, nicméně dozor tam nemůže být pořád a pokud jsou překročeny hranice, tak trestáme. Pokud se děje něco mimo vědomí adminů či moderů, tak je tu vždy možnost je o tom informovat.

    Obecně – chápu, že naše fórum nesedne každému, nicméně snažíme se jít kupředu, když je to možné. A nejvíce v tomhle mohou pomoci reakce hráčů – jen škoda, že nepřichází na fórum, ale dostanu se k nim až někde oklikou.

  2. Já tedy to nadšení rozhodně nesdílím. Už jenom ta premisa, že i člověk, co má s hraním textovek nemalé zkušenosti, musí podstoupit jakýsi výcvik, často pod vedením člověka, co ani neumí pořádně česky, mi přijde dost ujetá. Navíc hra více hráčů je tam jen jakýsi bonus k tomu nudnému hraní hráč “vs” moderátor a přístup některých moderátorů je dost zarážející, o častém výskytu jakéhosi sprostého chuligána v chatu ani nemluvě. Momentálně fakt těžko hledám motivaci k tomu tam pokračovat. Potenciál v množství hráčů tam rozhodně je, ale jeho využití mi přijde dost smutné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post comment