Star Wars: Eclipse

[ECLIPTICA.4fan.cz] | Champbacca | od 23. 4. 2007 | Forum

Máte rádi břinkotyčky, vesmírné bitky a pitky, oblbování lidí pomocí Síly a nevadí vám trochu zmoknout? Pak vřele doporučuji ozdravný pobyt v alternativní akademii svérázných rytířů Jedi, které už nebavila válka. Děti zaučíme, dospělé zapojíme, přestárlé necháme v klidu dožít.

První dojmy & přehlednost

Čerň a neonově zelená. Právě jsme se ocitli v RPG věnované Lucasově sáze Hvězdné války. Nenechala jsem se zmýlit a už podle přihlášky poznala, že tohle rozhodně není jedna z oněch her braných smrtelně vážně. Brát zřetel by na to měli i zájemci o hraní. Přestože fórum je anglicky, přehlednost je dostačující, nováčka provede hned několik textů osvětlujících, o čem hra je. Připravte si však důvtip, stejně jako u Equilibria nastražil autor do cesty ostrovtip. Hra se odehrává taktéž na jediném místě, nikoli v mnoha knihách najednou, jak tomu bývá u blogových RPG. I přes pročtení všeho dostupného materiálu si troufám tvrdit, že značnou výhodu budou mít znalci aspoň základů tohoto komplexního světa.

Téma & originalita

Koncept Star Wars je sice celosvětově hojný materiál, ale tento nadnesený zástupce českých RPG je díky svému pojetí poměrně originální. Hráči se nemusejí přísně držet všeho, co nabízí původní mapa vesmíru.

Aktivita & motivace

Opět stejně jako u Equilibria se tu hráči s aktivitou nepářou. Mnoho jí není, ve vší upřímnosti, ovšem znovu bodují velice kvalitní a dlouhé příspěvky. V textových RPG je to cenná odlišnost. Znovu se tu však budou odvíjet preference případných nových hráčů právě od tohoto tempa.

Bylo nebylo…

Sci-fi klasika. Řád Jediů, mnoho ras z koutů celého vesmíru, boje se světelnými meči… Pointu vystihl sám autor v anotaci, více netřeba říci.

Ortel

Velmi volná hra plná možností, s vysokými nároky na kvalitu. Ne každý se tu uchytí. Je třeba být vybaven smyslem pro humor. Vzhledem s nepříliš velké aktivitě a tomu, že Hvězdné války nejsou ryze autorsky původní výmysl, udělím i přesto odznak dobrého RPG. Vhodné pro ty, kdo píšou kvalitně, dlouze a vyhledávají zábavu. Zarytí vážní fanoušci Lucase by se měli tomuto RPG vyhnout, aby nebyli otřeseni. Doporučuji, mezi zřídkakdy se vyskytujícími sci-fi RPG velmi dobrá volba.

Dobré RPG

Hodnocení hráčů
[Celkem: 2 Průměr: 3.5]

4 Responses

  1. Jenom takový lehký update: nábor do hry je už pár let ukončen, hrajeme opět v uzavřené skupině a nováčky přijímáme pouze na doporučení někoho ze staré gardy. Toto doporučení pak lze získat i napsáním dostatečného množství kvalitních drabblů v akci S drabblem na věčné časy, která běží na stejném fóru.
    Díky za pozornost.

  2. Jako je fakt, že aktivita v příběhu je celkem tragická (ale pořád je to stokrát rychlejší, než Equilibrium), ale zase si to kompenzují psaním drabblů, kde jsou ovšem aktivnější než kterákoliv jiná hra a dá se tam zabavit i jenom čtením, protože některé fakt stojí za to.
    Hra jako taková už ale podle mě není moc vhodná pro nováčky, protože ta malá akademie už je teď dost přeplněná. Možná kdyby se vyházeli ti, co hrát přestali…

  3. ad Erben: Odznakové hodnocení dostala zatím všehovšudy tři RPG, to není slabé hodnocení. Svůj názor nikomu nevnucuji. Máš-li co říct, rádi si to všichni přečteme. Osvětlila jsem, že Equilibrium vyšlo líp, protože má původnější námět. Přispívání srovnávám se všemi RPG, ne s Equilibriem. V tomto případě bys mohl uznat, že rating je nižší než u RPG, kde se hraje denně, ale vyzdvihla jsem kvalitu příspěvků. Srovnej si sám, co má pro tebe vyšší hodnotu. Toto se na hodnocení neodrazilo.

  4. Aktivita & motivace
    “Opět stejně jako u Equilibria se tu hráči s aktivitou nepářou. “

    wtf, ked sa pozriem z akeho datumu su prispevky na Equilibriu a na Eclipse, tak Eclipse je asi tak 14,8x aktivnejšie. A celkovo som nepochopil, prečo dostalo také slabé hodnotenie. No hej..star wars je otrepané, ale nenarazil som nikde inde na niečo čo by sa tomuto podobalo, ked už si to porovnal s Equilibriom, prave to forko mi to kvalitou pripomína a to dostalo lepšie hodnotenie. Otázkou je, prečo? Zalepená star wars lucas universe riť maybe?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post comment