London Eye

Sídlo: [London-Eye.blog]
Autoři: Tým London Eye
Založeno: 5. ledna 2012
Ukončeno: 10.června 2012
Play-by: návštěvní knihy BB
Anotace: Dark fantasy odehrávající se v Londýně. Vypukl spor mezi lidmi a démony, podsvětí vládne prohnilý boss a svět je jen kousíček od ztracení…

První dojmy & přehlednost
Nádherný temný design s osvětleným slavným Londýnským okem, světaznámou atrakcí, je vskutku působivý. Po grafické stránce je hra opravdu vymazlená, o to větší mrzutost bych cítila nad blogovou bannerovou reklamou… To ale není předmětem hodnocení, na této doméně jí není vyhnutí. Mému oku osobně lahodí dobré užité kapitálek, ačkoli drobné písmo blogu je na škodu. Osobně nepatřím k bystrozrakým lidem a i přesto si troufám tvrdit, že zvětšením písma o jedno číslo by tým London Eye nic nezkazil, obzvlášť pokud trvá na šedé barvě písma (samozřejmě je to dobrá volba, lepší než často užívaná bílá, která je špatně čitelná z důvodu přehnaného kontrastu). Přehlednosti nemohu vytknout nic – jednoduchá krása.
Snad nebudu jediná, kdo si všimne a ocení i užitého fígle, kdy autoři ukořistili na blog.cz více domén a používají je jako vzhlednou URL adresu, kdy si dokonce mohou dovolit pokaždé jemně změnit obsah vertikálního menu. Velmi promyšlené. Chtěla jsem vytknout lehce nepřehlednost četných postav, ale zdá se, že i na tom už se pracuje rozlišením na lidi, dealery, démony…
Téma & originalita
Velmi originální téma. Fantasy zasazení do moderního Londýna obsahuje nejen démony, ale také v úvodu méně popsané dealery a mafiány. Šedost, nikoli černobílost, dodává celé hře velice nezvyklé pojetí, které se musí ocenit. Návštěvní knihy (?) jsou na heslo, které mi bylo bohužel odepřeno, takže více nemohu rozepsat. Pokud ale všechny postavy hrají, v samotné hře je jistě živo.
Aktivita & motivace
Viz výše uvedený důvod, nemohu posoudit. Hráči zřejmě procházejí nejprve cvičnou knihou (také zaheslovaná), takže se nejspíše pečlivě vybírá, kdo je pro hru dost zralý a zručný.
Bylo nebylo…
Začínáte jako obyčejný člověk, ale je jen na vás, co se z vás později stane… Dealer? Mafián? Démon? Záleží na vás, jakou stranu si zvolíte, za koho se budete bít. Věk je sice omezený, ale smíte si zvolit národnost. Více informací bohužel nemám, vše ostatní se odehrává v knihách za zamčenými vrátky, což si notně ztěžuje hodnocení.
Ortel
Hra vypadá úžasně, znamenitě a propracovaně, ovšem teoreticky. Protože prakticky si ji ověřit nemohu (časové vypětí, jindy si zakládám postavu nebo požádám někoho, kdo už hraje, o přístup, ovšem zde by šlo o porušení pravidel), nemohu s čistým svědomím udělat žádné jednoznačné hodnocení. Jedno ovšem mohu, a to je doporučení hry London Eye. I přes tajnůstkářství týmu autorů si troufám tvrdit, že knihy nejsou zamčené pro nic za nic.
Hodnocení hráčů
[Celkem: 0 Průměr: 0]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post comment